728 x 90La FEB dóna l’oportunitat de vincular a tres àrbitres balears a la Lliga EBA i LF2 (10/09/2020)

img

La Federación Española de Baloncesto (FEB) ha donat l’oportunitat de vincular a tres àrbitres a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a la temporada 2020-2021. D'aquesta manera, seran un total de set els que podran actuar en les categories nacionals de la Lliga EBA i Lliga Femenina 2. Quatre d'ells seran fixes i els altres tres estaran vinculats i ajudaran a complir els objectius de la Lliga.

 

Els tres àrbitres de les Illes Balears seleccionats són:

Susana Gallego

Alejandro Domingo Leal

Airam Borja Govea  

 

Alejandro: 'Amb ganes de continuar creixent com a àrbitre i poder continuar desenvolupant una de les meves principals passions'.

 

Susana Gallego: 'He rebut la notícia de la vinculació a Grup 2 amb molta il·lusió i el meu objectiu ara és aprofitar al màxim l'oportunitat per a aprendre, treballar i sobretot gaudir de l'experiència'.

 

Aquesta oportunitat s'ha donat després que el Comitè Tècnic d’Àrbitres aprovés en la reunió telemàtica celebrada el passat 30 d’agost la proposta d’establir la figura de ‘l’àrbitre disponible Grup 2’ presentada per l’Àrea d’àrbitres, de conformitat amb l’establert en l’article 153.

1. La FEB, a través del Comitè Tècnic d'Àrbitres, farà públiques, com a mínim amb 7 dies d’antelació a l'inici de les competicions, les llistes dels àrbitres qualificats per actuar en cada competició nacional. Aquestes llistes poden ser modificades pel Comitè Tècnic d'Àrbitres a qualsevol moment de la competició.

Aquest Àrea d'àrbitres tenint en compte els següents punts:

1- L'augment de nombre de partits per a la temporada 2020-21 a causa de l'increment del nombre d'equips.

2- La necessitat d'incrementar, per tant, el nombre d'àrbitres del Grup 2 a causa d'aquest increment i els límits de despeses (viatges, dietes) establerts per a la Lliga Femenina 2 i La Lliga EBA.

3- La no celebració en la temporada 2019-20 dels Campionats d'Espanya de Clubs que no ha permès seleccionar en base a criteris tècnics, als àrbitres que s'haurien d'incorporar al Grup 2 de la FEB.

En la reunió es va proposar que, per a resoldre tot això, s’establís la figura ‘d'àrbitre disponible del Grup 2’ per a la temporada 2020-2, per això, es va convidar a les federacions autonòmiques a proposar un nombre d'àrbitres per a exercir aquesta funció. Per a la determinació del nombre d'invitacions propostes es van tenir en compte els següents criteris:

1- Concedir una plaça per cada equip addicional que té cada Federació Autonòmica comparant el nombre d'equips de Lliga EBA més Lliga Femenina 2 de la temporada 2019-20 amb la del 2020-21.

2- En els casos en què no es doni la situació anterior, concedir almenys una invitació a cada Federació Autonòmica.

3- Es tindran en compte els criteris afegits en el punt 1, com ara la disminució d’àrbitres d'aquest comitè, pel que fa a l'anterior temporada (ascensos, retirades, etc.)

4- De la mateixa manera, es tindrà en compte la disponibilitat d'àrbitres per franges diàries i horàries, en comparació amb les necessitats de designació d’equips, atenent-nos als seus dies i horaris de joc, marcats com habituals.

5- Establir com SET el nombre màxim d'invitacions que pot tenir una Federació Autonòmica.

6- Aquestes invitacions podran ser acceptades o no per una Federació Autonòmica.

7- En cas de no cobrir-se les invitacions o detectar-se que per diferents circumstàncies no es cobreix una zona / conferència determinada, es podrà donar una plaça addicional a les federacions en què detectéssim aquesta carència.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook