728 x 90Unanimitat per l’acció (01/09/2020)

  • img
  • img

La Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB) ha celebrat aquest dilluns dia 31 d’agost la primera Assemblea General Extraordinària en línia. Davant aquest escenari d’incertesa provocat per la COVID-19, s’han exposat diferents contexts i quina serà la rellevància de l’acció dels clubs i de la mateixa Federació.

El President de la FBIB Juanjo Talens ha deixat clar que ell no entén a la Federació com “una simple organització gestora de competicions però tampoc un club només com a un lloc al que anar a competir baix un escut”.  Aquesta situació ocasionada per la COVID-19 ha suposat un repte tant per als clubs com per a la Federació i el màxim dirigent ha afirmat que és l’hora de “demostrar que el paper de l’esport, en el nostre cas el bàsquet, a la societat va molt més enllà de les competicions tradicionals i, en aquest moment, l’esport federat, especialment, té un important paper d’aliat de la salut”.

Talens ha donat un missatge d’optimisme i d’unitat: “Més que mai, és temps per a treballar junts”. “La Federació dirigirà la seva acció a donar suport als clubs i a oferir possibles competicions adaptades (inclús, de caràcter oficial). Els clubs sou els impulsors del nostre esport i demano que mantingueu la relació directa amb aquells que trien jugar a bàsquet i amb les seves famílies. Tots junts hem de continuar donant protagonisme al bàsquet a les Illes i, al mateix temps, ser aliats de l’administració per a ajudar a que aquest virus no faci més mal del que ja està fent”, anima el president.

Els possibles escenaris que s’han plantejat seguint en tot moment les pautes que marca el Govern de les Illes Balears i la Conselleria de Salut i la Direcció General d’Esports són els següents:

1. La situació actual (Resolució de la Conselleria de Salut (http://www.caib.es/eboibfront/ca/2020/11245): Es poden fer entrenaments adaptats de bàsquet fins dia 11 de setembre i amb la possibilitat d’iniciar la competició a partir de dia 1 d’octubre de 2020 i, en aquest cas, es programa l’inici de competicions a partir de dia 18 d’octubre, 25 d’octubre o 1 de novembre, depenent de la categoria i les circumstàncies del moment.

2. Si no es permet l’inici de les competicions aquestes setmanes, es reprogramarà el calendari esportiu a partir de gener de 2021 i serà la FBIB la que treballarà en l’organització de noves competicions adaptades a les circumstàncies i a la normativa que impedeix l’activitat esportiva de contacte.

Per altra banda, s’ha informat que les competicions organitzades per la Federación Española de Baloncesto (FEB) es sotmetran al Protocol Unificat de Competicions elaborat pel Consejo Superior de Deportes (CSD), consultades les diferents federacions nacionals d’esports col·lectius i amb la participació també de totes les autoritats competents amb matèria d’esport de totes les Comunitats Autònomes que es preveu que es faci públic aquesta setmana.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook