728 x 90PDTIB, una plataforma també per a entrenadores i entrenadors de les Illes (23/09/2019)

  • img
  • img

El Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes Balears ha esdevingut també en una plataforma per als tècnics de les Illes que han anat participant al llarg d'aquestes tres temporades.

De fet, cinc dels coordinadors del programa durant la temporada 18/19 estan ara mateix a les seleccions autonòmiques: Juanma Bernabé, Vir Ferreiro, Andrea Pons, Vero Ávila i Xisca Torrens que, a més a més, és des d'aquesta temporada, adjunta a la Direcció Esportiva. 

Alguns dels coordinadors com Andrea Pons explica que "el PDTIB ofereix una formació als entrenadors des de dues vessants: la primera és el fet d’entrenar a jugadors/es de diferents clubs durant les sessions i la interacció amb entrenadors d'altres clubs". Per a Pons, el fet d'entrenar a jugadors i jugadores d'altres equips suposa una diversitat molt més gran a la que trobem al dia a dia en els nostres clubs".

A més a més, considera també molt important i sobretot molt enriquidora la relació amb els tècnics d'altres clubs ja que permet un intercanvii d'idees i maneres de treballar. En el cas de Menorca, ha explica Pons, a les sessions PDTIB hem comptat amb entrenadors amb una gran experiència i coneixement: entrenadors professionals, tècnics que han participat als campus FBIB i a seleccions autonòmiques, entre d’altres. Tot això és un bagatge que altres entrenadors poden absorbir i gaudir. "Per aquest motiu convidem a tots els entrenadors que vulguin, a participar en les nostres sessions a qualsevol de les comarques a cada una de les Illes. D’aquesta manera, entre tots col·laborem en la nostra formació pròpia i en la de tots els tècnics que formem les Illes de Bàsquet", conclou Andrea Pons.

Des de la Direcció Esportiva de la FBIB, tant el seu responsable Jordi Capó com l'adjunta a la D.E., Xisca Torrens, coincideixen en l'experiència enriquidora que suposa per als tècnics formar part del Programa de Detecció i Tecnificació de les Illes Balears. "El fet de veure nins i nines de tots els clubs de les Illes i sobretot treballar de manera conjunta amb altres tècnics permet ampliar la visió que tenim del bàsquet. És una manera d'intercanviar punts de vista i debatre sobre aspectes tècnics i tàctics", expliquen Capó i Torrens.  img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook