728 x 90Helena Pueyo i María España arriben amb el bronze del Mundial U19 (30/07/2019)

img

Helena Pueyo i María España ja són a casa. Ambdues han arribat a Son Sant Joan on han estat rebudes per un grup de familiars i amics que no s'han volgut perdre aquesta arribada amb la medalla de bronze aconseguida al Mundial U19 de Tailàndia. Per part de la Federació de Bàsquet han assistit el vicepresident Pedro Terrasa i la secretaria de la Presidència, Maria Jaume. També ha estat el director general d'Esports, Carles Gonyalons. 

Pueyo ha fet un gran Mundial amb una mitjana de 27'6 minuts, 9'3 punts, 6'4 rebots, 2'9 assistències i 13'6 de valoració per partit. A més a més, al segon partit de la fase de grups contra Japó va ser MVP amb 21 punts i 23 de valoració. Espanya va arribar fins a les semifinals on va caure contra Austràlia (64-55) però amb un gran partit contra Bèlgica, varen aconseguir el bronze amb 10 punts i 19 de valoració de Pueyo, que va ser la millor de la selecció espanyola.

La jugadora balear ja havia disputat aquest estiu l'Europeu U18 a Sarajevo on Espanya va aconseguir la cinquena posició després d'imposar-se a Alemanya 86-61. En aquest Europeu, Pueyo va registrar de mitjana 25'5 minuts, 9'6 punts, 4'6 rebots, 2'4 assistències i 11'6 de valoració per partit.

A la seva arribada ha assegurat que "ha estat un campionat molt dur però hem aconseguit el bronze". Pueyo ha destacat que "tot i perdre a semifinals contra les subcampiones del món vàrem saber recuperar i lluitar per aconseguir la tercera plaça".

Pueyo descansarà ara un parell de dies a Mallorca i després partirà a Arizona a on jugarà la pròxima temporada a la lliga universitària. "Tinc moltes ganes d'aquesta nova experiència", ha comentat.

Per la seva banda, María España, que ha participat al Mundial de Tailàndia com a delegada, ha explicat que "ha estat un Mundial molt dur amb molta feina de tot l'equip". España afegeix que "és molt complicat aconseguir una medalla i aquest equip ha lluitat molt per pujar al pòdium".

Explica que "les generacions que venen a la selecció espanyola té jugadores molt bones i el futur del bàsquet espanyol està garantit i la selecció absoluta pot estar molt tranquil·la ja que venen jugadores que són unes cracks". 

A més de Pueyo i España, les Illes també han estat representades amb la fisioterapeuta de la selecció, Ana López, que tot i no ser de l'arxipèlag, duu ja molts d'anys a Eivissa i actualment és la fisioterapeuta a les instal·lacions esportives de Santa Eulària. 

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook