728 x 90Programa d'activitats (30/01/2019)

img

Programa d’Activitats Extraescolars de les Escoles Municipals de Palma, Institut Municipal de l’Esport (IME) – Federació de Bàsquet de les Illes Balears

1. Què són?

Es tracta d’un programa d’activitats extraescolars que es posa en pràctica a diferents escoles municipals de Palma i rodalies. Es duu a terme a través d’un contracte entre l’Institut Municipal de l’Esport (IME) i la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB).

2. Objectius

Objectiu del programa:

* Funció social: integració i equitat a través de l’esport.

* Funció educativa: desenvolupament d’hàbits saludables i vida activa a través de la transmissió de valors innats al bàsquet.

* Funció recreativa: distracció i oci esportiu entre iguals.

* Funció esportiva: funcionalitat de l’esport col·lectiu i procés d’aprenentatge.
* Objectiu de la Federació: el major èxit és aconseguir enganxar a tots aquests esportistes al bàsquet, i que una vegada acabin el cicle d’educació primària, s’inscriguin a clubs federats durant les properes etapes educatives.


3. Quan es realitzen?

Es duen a terme de dilluns a divendres en horari d'horabaixa, normalment entre les 15:00h i les 18:00h segons l’escola. Mai més tard.

S’entrena a cada escola dos dies no consecutius per setmana amb sessions d’una hora per entrenament. Per exemple, dilluns i dimecres de 16:00h a 17:00h.

Mai hi haurà partits els caps de setmana, només es fan entrenaments entre setmana.

4. Qui pot participar?

En aquest programa participen alumnes de primària, entre 6 i 11 anys de cadascuna de les escoles inscrites. La major part d’alumnes són de la mateixa escola però també es poden apuntar alumnes de fora del col·legi corresponent. Conviuen alumnes de totes les edats en aquests grups.

Els grups són d’un mínim de 3 practicants fins a un màxim de 15. Si s’arriba a aquesta xifra de jugadors, es formen dos subgrups per edats a la mateixa escola i es comptarà amb un altre entrenador/a. És només en aquesta situació quan es poden dividir per edats, de 6-8 anys un grup i de 9-11 l’altre.

5. Qui ho duu a terme?

Aquestes sessions d’entrenaments les realitzen professionals contractats per la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, formats amb un nivell mínim d’entrenador/a d’iniciació al bàsquet (nivell 0).

A més, tots els entrenadors del Programa d’Activitats Extraescolars de les Escoles Municipals de Palma, estan supervisats per la figura d’un coordinador que recolzarà, ajudarà i organitzarà totes les tasques relacionades amb aquest programa.

6. On es realitza l’activitat?

Als patis de les diferents escoles públiques de Palma i rodalies, apuntades al programa.

Aquestes són les escoles que han participat aquesta temporada 18-19 amb els grups de cadascuna:

* CEIP Son Rutllan (2 grups)

* CEIP Verge de Lluc (1 grup)

* CEIP Son Canals (1 grup)

* CEIP Jafudà Cresques (2 grup)

* CEIP Sa Graduada (1 grup)

* CEIP Escola de Pràctiques (2 grups)

* CEIP Miquel Porcel (1 grup)

* CEIP Sta. Isabel (2 grups)

* CEIP Gabriel Vallseca (1 grup)

7. Quin material s’utilitza?

Tot el material que s’utilitza per aquesta activitat pertany a la Federació de Bàsquet de les Illes Balears. Aquest material es troba a cada escola participant del programa, per facilitar la tasca de transport als entrenadors i entrenadores.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook