728 x 90El treball psicològic, present a les concentracions de les seleccions mini (14/03/2018)

img

El psicòleg esportiu, Raimundo de las Heras, ha estat treballant durant aquestes dues temporades amb les diferents seleccions que han acudit als campionats d'Espanya a més de participar també a activitats organitzades per la FBIB. Des de la direcció esportiva de la Federació es considera fonamental aquesta figura i, per això, es va decidir en el seu moment treballar també l'aspecte psicològic dels jugadors i jugadores que han de participar a una competició molt exigent com és un campionat d'Espanya. 

Segons explica De las Heras, "l'objectiu d'aquesta tasca és millorar la formació dels jugadors i jugadores des del punt de vista esportiu però també personal". La psicologia intervé sobre variables que tenen incidència en el rendiment del nin o la nina "com per exemple la gestió de la pressió, la concentració o la motivació", afegeix. Aquesta feina es útil a nivell professional i adult però també en categories inferiors i fins i tot amb els pares i mares. De fet, el treball es fa amb tots els nins i nines i cos tècnic "per optimitzar les capacitats de tots ells tot i que no s'hagi detectat cap problema previ". 

Com dèiem, des de la temporada passada Raimundo de las Heras treballa amb les seleccions autonòmiques i els darrers en participar d'aquestes dinàmiques han estat els combinats balears mini que del 24 al 28 de març participaran al Campionat d'Espanya. El psicòleg esportiu explica que "dos dels aspectes més importants amb els quals s'ha fet feina han estat la gestió de la pressió i la capacitat de sobreposar-se a un error". Des del seu punt de vista, "l'objectiu principal és donar eines a les jugadores i als jugadors i que el campionat sigui una experiència el més gratificant possible"

"Igual que als nins i nines se’ls donen instruccions tècniques i tàctiques, la informació a nivell psicològica pot ser molt útil en aquestes edats". 

Tenint present que la categoria a la que feim referència és el minibàsquet tota la feina s'ha fet amb dinàmiques participatives. A més a més també s'ha treballat amb els cos tècnic en el dia a dia d'entrenaments i partits i s'ha impartit una xerrada amb els pares i mares dels jugadors/es.

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook