728 x 90Ricard Casas i Antonio Maceiras, protagonistes de la jornada de Directors Esportius (11/09/2017)

img

La Federació de Bàsquet des les Illes Balears ha organitzat aquest cap de setmana a Palma, al Poliesportiu Prínceps d'Espanya una jornada de treball amb els directors esportius dels clubs de les Illes. Ha estat una sessió informativa i d'intercanvi d'idees amb la participació de Ricard Casas (Ex-entrenador ACB i seleccions FEB) i Antonio Maceiras (Scouter de Los Ángeles Lakers i ex director general de Real Madrid i FC Barcelona).

El títol de la ponència de Ricard Casas ha estat "Com organitzar esportivament un club?" on l'ex entrenador del Menorca Bàsquet, entre d'altres coses, ha xerrat sobre diferents qüestions relacionades amb el dia a dia dels clubs i com aconseguir la promoció interna de jugadors i jugadores d'un club i la relació entre els clubs del mateix entorn. També va fer incidència en donar la màxima importància als jugadors i jugadores i enfocar l'estructura dels clubs en funció dels nins i nines remarcant que els entrenadors i entrenadores no són de cap equip sino que estan al servei del club. 

Per la seva banda, Antonio Maceiras, va xerrar sobre "Estructures i promoció a un club de bàsquet". Maceiras va fer referència a temes com la disciplina, ganes i il·lusió com elements fonamentals dins de qualsevol estructura esportiva. Maceiras es va centrar en intentar implicar als entrenadors amb una estructura piramidal a on la base és el més important. També va xerrar de les motivacions i de la dicotomia entre èxit i fracàs. Va defensar que no s'ha de centrar el fracàs o l'èxit d'una feina o temporada en la victòria i/o derrota sinó en objectius més simples i realitzables.

Després de les dues ponències es va posar punt final a la jornada amb una taula rodona "Cap a on van els nostres clubs a nivell d'organització i gestió" amb la participació de Ricard Casas, Antonio Maceiras, Juanan Serra (Director Esportiu FBIB), Martí Vives (President del Comitè d'Entrenadors FBIB), Toni Aulí (Responsable Formació FBIB) i Miki Canet (Coordinador tècnic FBIB).

 

img

Segueix-nos a Twitter

Fes-te fan a Facebook